Over Skinboosters

Wat zijn nou skinboosters ?

Skinboosters zijn geen botox en geen fillers, maar zoals de naam het al zegt: ze zorgen ervoor dat de conditie van de huid een boost krijgt en de huidstructuur verbetert.

U krijgt er een frisse, uitgeruste uitstraling van en fijne lijntjes en rimpels worden verminderd.

Wij werken met verschillende soorten skinboosters: voor het gezicht, hals, decolleté en handen gebruiken we Philart of Philart Next. Speciaal voor het gebied rondom de ogen Philart Eyes. Om uw beginnende kaalheid tegen te gaan hebben wij Philart Hair.

Philart

Philart is een injectable op basis van polynucleotiden. Deze gel zorgt ervoor dat watermoleculen worden aangetrokken en het werkt tevens als vrije-radicalenvanger. Zo wordt een ideale omgeving gecreëerd voor de regeneratie van fibroblasten. Dit biochemische effect draagt bij aan de verhoging van de collageen- en elastineproductie, wat leidt tot een steviger en beter gehydrateerd huidweefsel.

Behandelgebieden Philart:

 • Oppervlakkige rimpels rondom de mond
 • Wangrimpels
 • Middelgrote littekens (bijvoorbeeld ontstaan door acne)
 • Hals
 • Decolleté
 • Bovenkant van de handen
 • Neuslippen plooien/rimpels
 • Diepe of grotere littekens

Philart wordt in de huid gebracht door meerdere injecties in het te behandelen gebied. Voor optimale resultaten moet de behandeling met regelmatige tussenpozen worden herhaald. De opbouwfase bestaat uit 3 behandelingen met steeds 4 weken ertussen. De bijwerkfase bestaat uit elke 6 maanden een behandeling afhankelijk van uw leeftijl en huidconditie.

Radiesse

Radiesse is een filler die het mogelijk maakt om rimpels te verzachten, een liftend effect te creëren en de gezichtscontouren opnieuw vorm te geven.

De formule bestaat uit een waterige gel met calcium-hydroxylapatiet microsferen. Deze kwalitatief hoogstaande ingrediënten zorgen voor een direct opvullend effect en stimuleren de natuurlijke aanmaak van collageen in de huid. De slappe huid verstevigt en krijgt haar strakheid en elasticiteit terug.

Na de injectie zie je eigenlijk meteen al resultaat, maar het blijft ook doorwerken door de huideigen productie van collageen en elastine te stimuleren, zodat het effect tot een jaar aanhoudt. Radiesse is vermengd met lidocaïne voor optimaal comfort tijdens de behandeling,

De behandeling met Radiesse

De behandeling met Radiesse is een zeer veilige behandeling die ongeveer 20 minuten duurt. Een verdoving vooraf is niet nodig. Tijdens de behandeling wordt de vloeistof met een dunne injectienaald onder de huid gespoten. Direct na de behandeling kun je wat roodheid overhouden op de plekken waar geïnjecteerd is: dit verdwijnt binnen enkele uren. Heel soms kan ook een blauw plekje ontstaan, deze mag de dag na de behandeling gecamoufleerd worden met bv foundation.

De dag van de behandeling zelf is het advies geen alcohol te gebruiken, niet te sporten, niet naar de sauna te gaan en geen make-up te gebruiken op de plaatsen waar geïnjecteerd is.

Radiesse is voor iedereen geschikt, maar met name voor de oudere huid. Het kan gebruikt worden voor de behandeling van:

 • Volumeverbetering wangen
 • Contouren wangen en jukbeenderen
 • Opvulling van neuslippenplooi/ marionetlijnen

Direct na de behandeling is een deel van het effect al zichtbaar. Na 7 dagen is het resultaat optimaal en ziet u het natuurlijke resultaat. Tussen een 1e en eventuele 2e behandeling moet minimaal 2 weken zitten.

© 2020 - Dokter Poelma